Doorstart Autisme Netwerk Zuid-Limburg

01-10-2023

Doorstart Autisme Netwerk Zuid-Limburg

Autisme Netwerk Zuid-Limburg maakt doorstart zonder subsidie VWS

Het Autisme Netwerk Zuid-Limburg maakt een doorstart met 16 partners uit het sociale domein, de gezondheidszorg en het onderwijs. Het Autisme Netwerk Zuid-Limburg is een stevig netwerk ontstaan na de impuls vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in 2016. Sinds 2023 ontvangt het Autisme Netwerk Zuid-Limburg geen subsidie meer. Een inhoudelijke en financieel gezonde doorstart is mogelijk dankzij de inzet van 16 partners.

 

Het hoofddoel van het Autisme Netwerk Zuid-Limburg is het versterken van het netwerk van professionals en streven naar ontmoeting en samenwerking van de aangesloten organisaties. Op deze manier is er uitwisseling van kennis, deskundigheid en ervaring. Dit draagt bij aan de kansen en mogelijkheden voor mensen met autisme op de verschillende levensdomeinen. Dit alles om uiteindelijk bekendheid over en inzicht in autisme te vergroten en de participatie van mensen met autisme en hun naasten te verbeteren.

‘’Het is geweldig dat een breed palet aan organisaties gezamenlijk de bekendheid over en het inzicht in autisme willen vergroten. Ik ben blij dat nog steeds zoveel verschillende invalshoeken vertegenwoordigd zijn’’, aldus Elle Herfs, coördinator van het Autisme Netwerk Zuid-Limburg. 

Partner worden van het Autisme Netwerk Zuid-Limburg is nog steeds mogelijk, hiervoor kan contact worden opgenomen met de coördinator. De huidige partners zijn: MEE Zuid-Limburg, Kinso, LEVANTOgroep, NVA, Roots en Boots, BILAgroep, SO/VSO Jan Baptist, Radar, Hai5, Boba, Stichting de Spiegel, Lotgenotengroep Autisme Limburg, Parkschool, PGZ, Autitreff en PE-Fit.