Nieuwjaarsbericht Initiatief Jeugd

07-01-2022

Nieuwjaarsbericht Initiatief Jeugd

Meer preventie en maatwerk. Snellere hulp, liefst in de directe omgeving van het kind. Minder uithuisplaatsingen en minder kinderen die hoogspecialistische hulp nodig hebben. Meer oplossingen in het voorliggend veld en op termijn minder zorgkosten. Dat willen wij met een aantal Zuid-Limburgse organisaties in de jeugdhulp samen bereiken. Daarvoor zijn wij vorig jaar het Initiatief Jeugdhulp Zuid-Limburg gestart.

Onze gezamenlijke drive is om nog meer de verbinding tussen organisaties, jeugdhulpsectoren en financieringsstromen te leggen. Die drang om het anders te doen, wordt door steeds meer organisaties gevoeld. Het aantal partners groeit dan ook nog altijd!

Ook in 2022 blijven we ons inzetten om de vernieuwing van de jeugdzorg vorm te geven. Daarbij willen we nauw samenwerken met onze opdrachtgevers, de Zuid-Limburgse gemeenten. We hebben elkaar nodig om betere én goedkopere jeugdhulp te bieden aan kinderen en jongeren in Zuid-Limburg. Dat is onze belofte voor 2022.

AmaCura, Autisme Netwerk Zuid-Limburg, Buro ONE, Care4Kidz, In2yourplace, Koraal, Kracht in Zorg,  LEVANTOgroep, Lionarons, GGZ, Mondriaan, Moventis, PSY-Care, Radar, Samen vooruit, Scoor, Somnium, Stichting Kinderleven, Talent, Tobas, Via Jeugd, XONAR, Youz, Zorgen Zo Limburg en Zuyderland GGZ.

Ook welzijnsorganisaties ondersteunen het Initiatief Jeugdhulp Zuid-Limburg

#zuidlimburg #samensterk #ontschotten #positievegezondheid